Nieuws

VN Man of the Match: Neymar laat zien meer te zijn dan garantie voor goals alleen

VN Man of the Match: Neymar laat zien meer te zijn dan garantie voor goals alleen

05-12-2022 21:59 Laatste update: 22:08
0

Brazilië is kwartfinalist op het WK dankzij een overtuigende 4-1 zege op Zuid-Korea. Neymar luisterde zijn rentree in de basis van de Seleção op met een doelpunt en lijkt klaar voor de rest van het toernooi. De vedette van de nationale ploeg is de VN Man of the Match.

De wedstrijd was al binnen het kwartier beslist en dat was mede op het conto te schrijven van Neymar. De sterspeler mocht aanleggen vanaf elf meter, bleef rustig en maakte zodoende de belangrijke 2-0. In een vrije rol als aanvallende middenvelder zwierf de Paris Saint-Germain-speler over het veld en liet hij zich geregeld zien met lepe balletjes en fijne passjes.

Nog voor zijn eigen doelpunt was Neymar ook belangrijk bij de 1-0 van Vinícius Júnior. Met een snelle voetbeweging verlengde hij een voorzet van Raphinha, waardoor de Real Madrid-buitenspeler de hoek voor het uitkiezen had. Met een passingsnauwkeurigheid van 86 procent, 64 balcontacten en vijf ingezette dribbels is Neymar helemaal terug.

Meer dan een voetballer

De Goddelijke Kanaries overtuigden (vooral de eerste helft) tegen Zuid-Korea en Neymar liet zien een voorbeeld te zijn voor zijn ploeggenoten. Na het maken van zijn doelpunt snelde hij naar de tribune om zijn geblesseerd geraakte teamgenoot Alex Telles in de armen te vallen en van een innige omhelzing te voorzien.

Direct na het laatste fluitsignaal snelde de in de tachtigste minuut gewisselde Neymar het veld weer op om met zijn teamgenoten te poseren met een gigantisch spandoek als steunbetuiging voor de in het ziekenhuis opgenomen Pelé. Voor Brazilië moet de terugkeer van Neymar als tromgeroffel in de oren klinken, nu de eindfase van het toernooi in zicht komt en de tegenstanders sterker en sterker worden. Naast een doelpuntenmaker bewijst Neymar meer te zijn dan voetballer alleen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie