Opinie

Keane kan om twee redenen ogen niet geloven: Dit is een gebrek aan respect

Keane kan om twee redenen ogen niet geloven: "Dit is een gebrek aan respect"

05-12-2022 21:29

Roy Keane kon om twee redenen zijn ogen niet geloven na het zien van de eerste helft tussen Brazilië en Zuid-Korea. De analist was diep onder de indruk van het spel van De Goddelijke Kanaries, maar was vooral uitermate kritisch op de manier waarop de Brazilianen hun doelpunten vierde.

Zuid-Koreanen. "Ik kan niet geloven wat ik aan het kijken ben. Het is echt briljant van Brazilië", zegt Keane bij ITV. "Het was een fantastische start van de wedstrijd. Maar ik heb nog nooit zoveel dansjes gezien. Het is alsof je naar Strictly (Come Dancing, een Britse serie, red.) kijkt. Ik kan niet geloven wat ik zie."

Daarmee is de voormalig spijkerharde voetballer nog niet klaar. "Ik vind dit niet leuk. Mensen zeggen dat het hun cultuur is. Maar ik denk dat dat echt een gebrek aan respect voor de tegenstander is. Ze scoren vier goals en doen het elke keer wéér", vervolgt hij geïrriteerd.

"De eerste keer vind ik het niet erg. Maar dat de coach (Tite, red.) erbij betrokken raakt...", waarmee Keane doelt op het Pigeon-dansje met Richarlison. "Daar ben ik niet blij mee. Ik denk dat het helemaal niet goed is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!