Nieuws

'Efficiënt en gecontroleerd Nederland' rekent af met VS: '2-0 op ideaal moment'

'Efficiënt en gecontroleerd Nederland' rekent af met VS: '2-0 op ideaal moment'

04-12-2022 12:00 Laatste update: 12:04
0

De Nederlandse kranten houden gemengde gevoelens over aan de achtste finale tussen Oranje en de Verenigde Staten. De ploeg vna Louis van Gaal won uiteindelijk met 3-1 en bereikt daarmee de kwartfinale, maar deed dat met 'on-Nederlands' voetbal.

De Telegraaf merkte op dat de Verenigde Staten een groot deel van de wedstrijd gevaarlijker was. 'Waar Team USA het beste voetbal had laten zien tot de 1-0, was dat ook het geval ná de openingsgoal. Oranje liet het initiatief aan de Amerikanen en trok zich terug in een gesloten defensie om van daaruit de aanval te zoeken.' Dumfries was niet alleen betrokken bij drie goals, maar haalde ook de bal weg van de eigen doellijn na een schot van Hagi Wright. 'Diens inzet werd van de doellijn gehaald door Dumfries, eerder dit WK veel bekritiseerd maar ditmaal sterk spelend.

Het Algemeen Dagblad gaf een 6.5 voor de prestatie van Louis van Gaal. 'De bondscoach had aan een paar wedstrijdbeelden van de Verenigde Staten genoeg om te zien dat de Amerikanen niet konden opbouwen. Nummer 13 Ream wist zich geen raad met de bal en in de omschakeling zou Oranje hoe dan ook toeslaan. Zijn Oranje moet beter in balbezit, maar de kwartfinale is bereikt.' Uitblinker Dumfries werd een 8 toegekend.

Het Parool legt vooral de aandacht op de wingbacks. Blind en Dumfries gaven elkaar een assist en wisten ook te scoren. 'Counterend speelde het Nederlands elftal zich naar de laatste acht van de wereld zaterdagavond, resulterend in een moeizame maar verdiende zege op de Verenigde Staten: 3-1. Zonder goed te spelen werd de kracht van dit Oranje voor het eerst echt zichtbaar, met dank ook aan de vleugelbacks.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie