Exclusive

VN Man of the Match: twee assists én een doelpunt voor Dumfries tegen de VS

03-12-2022 18:04 Laatste update: 18:43

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag een 3-1 overwinning uit het vuur gesleept. Denzel Dumfries was verantwoordelijk voor het derde doelpunt van de avond en gaf in de eerste helft ook nog eens twee assists. Mede door zijn belangrijke bijdrages is de verdediger verkozen tot Voetbalnieuws Man of the Match.

Dumfries was goud waard voor het Nederlands elftal. De wingback van Oranje gaf een bal op maat bij het eerste doelpunt van de avond. Memphis Depay twijfelde geen moment en zetten Oranje op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust herhaalde de verdediger zijn kunstje en gaf de bal goed voor op Daley Blind. De linksachter schoot van dichtbij raak en verdubbelde daarmee de score. Geen enkele Nederlandse speler gaf ooit eerder twee assists in de eerste helft op een WK. Hierdoor mag Dumfries een record op zijn naam schrijven.

In de tweede helft ging Dumfries rustig door met zijn sterke spel. Hoewel de verdediger slechts één van zijn zes duels won, was hij wel de gevierde man bij de derde treffer van de avond. Doelpuntenmaker Blind gaf de bal voor en Dumfries scoorde de bevrijdende treffer van de avond. Met twee assists en één doelpunt is er maar één man die recht heeft op de titel VN Man of the Match.