Nieuws

Van Gaal over kritiek op Oranje: 'In 2014 was het idem, ik ben eraan gewend'

Van Gaal over kritiek op Oranje: 'In 2014 was het idem, ik ben eraan gewend'

02-12-2022 21:29 Laatste update: 21:33

Louis van Gaal heeft er alle vertrouwen in dat Oranje zich ten koste van Amerika zal plaatsten voor de kwartfinale van het WK. De bondscoach van het Nederland elftal waakt wel voor de kwaliteiten van de tegenstander.

In Nederland lijkt men weinig vertrouwen te hebben in het Nederlands elftal, dat in de groepswedstrijden geen hele sterke indruk maakte. "In 2014 was het idem, het was niet anders", vertelt Van Gaal in gesprek met De Telegraaf. "Het was zeer negatief. Nu is het weer precies hetzelfde. Ik ben eraan gewend en ik denk dat mijn spelers er ook aan gewend zijn, dus we gaan rustig verder op de weg die we zijn ingeslagen."

Oranje speelt zaterdagavond de achtste finale tegen Amerika, dat een goede indruk maakt op Van Gaal. "USA heeft laten zien een heel goed team te hebben. Ik denk zelfs een van de beste teams op dit WK. Het zal een lastige wedstrijd worden. Maar niet onoverkomelijk, want wij vormen ook een goed collectief. We gaan zien welk team het sterkst is. Ik doe niet net of USA niet veel voorstelt, want ik vind juist dat zij een heel goed team hebben", aldus de bondscoach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!