Nieuws

FC Groningen kiest voor interne oplossing na falende zoektocht opvolger Wormuth

FC Groningen kiest voor interne oplossing na falende zoektocht opvolger Wormuth

02-12-2022 10:27

FC Groningen heeft in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer een tijdelijke interne oplossing gevonden. Dennis van der Ree is benoemd tot interim-trainer. De club slaagde er nog niet in een vaste opvolger aan te stellen voor de ontslagen Frank Wormuth.

Van der Ree trad afgelopen zomer toe tot de staf van de Trots van het Noorden, nadat hij overkwam van Feyenoord. De voormalig assistent-coach is in het bezit van het hoogste trainersdiploma, waardoor er voor hem geen belemmeringen liggen in zijn mogelijke tijdspanne als hoofdtrainer bij FC Groningen.

'Ondertussen onderzoeken wij verder de opties bij het vinden van een nieuwe hoofdtrainer', zo vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite. 'Dennis weet dit en hij gaat – samen met de andere leden van de technische staf en de specialisten die we binnen FC Groningen in dienst hebben – met veel energie aan de slag met de huidige selectie.'

Eerder zouden Joseph Oosting, Dick Lukkien, Dick Schreuder en Peter Bosz zijn benaderd voor de functie. Zij gaven echter aan niet te kunnen of niet te willen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!