Transfernieuws

Vitesse verbreekt huurdeal en ziet 'soldaat' terugkeren: 'Problemen zijn opgelost'

Vitesse verbreekt huurdeal en ziet 'soldaat' terugkeren: 'Problemen zijn opgelost'

02-12-2022 09:42

Vitesse heeft Dominik Oroz weer verwelkomd, meldt het op de eigen clubwebsite. De 22-jarige verdediger werd voor een jaar uitgeleend aan SK Sturm Graz, maar die overeenkomst is per direct verscheurd.

Achter de verhuur van Oroz zit een verhaal. Vitesse zou namelijk meerdere maanden niet over de Kroaat kunnen beschikken, omdat hij aan de dienstplichtregels in zijn geboorteland Oostenrijk moest voldoen. Volgens technisch directeur Benjamin Schmedes zijn die problemen inmiddels opgelost.

Oroz zelf is in zijn nopjes met zijn terugkeer in de Gelredome. "Het einde van vorig seizoen was frustrerend. Voor mijzelf, maar ook voor de club. De overstap naar Oostenrijk was op dat moment een oplossing, maar het voelt goed om nu weer bij Vitesse te zijn. Ik ga er, samen met mijn teamgenoten, alles aan doen om na de winterstop de weg verder omhoog te vinden op de ranglijst", aldus de Kroaat, die de Arnhemmers uit de onderste regionen wil helpen.

Versterkingen zijn in ieder geval hard nodig voor Vitesse. De ploeg van Philip Cocu vecht momenteel tegen degradatie in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!