Reactie

Oranje-duo wil zelf ook hogere amusementswaarde: 'Voetballen niet bewust slecht'

Oranje-duo wil zelf ook hogere amusementswaarde: 'Voetballen niet bewust slecht'

02-12-2022 07:59

Marten de Roon en Denzel Dumfries willen graag mooier voetbal spelen met Oranje, maar niet als daar minder kans mee wordt gemaakt op een wereldtitel. Het tweetal verscheen donderdag op een persconferentie en is zich bewust van de negatieve tendens die in Nederland heerst over het vertoonde spel.

"De discussie van buitenaf over het spel krijg ik niet echt mee, want ik lees niet zo veel. Wat heeft dat voor nut? Binnenskamers proberen we naar oplossingen te zoeken, want we voetballen niet bewust slecht", zei De Roon, opgetekend door De Telegraaf, toen hem werd gevraagd naar de amusementswaarde, die de ploeg volgens hem wel degelijk omhoog kan schroeven. "In eerdere stadia hebben we goed voetbal laten zien. Nu komt het er nog niet uit, maar we moeten daarin blijven geloven. Onze eerste gedachte is natuurlijk niet het amusement. Maar we weten wel dat het met meer amusement ook beter voor onszelf wordt."

Collega Dumfries heeft wel wat meegekregen van het gemor in Nederland. "Van de kritiek krijg ik wel een en ander mee. Maar het gaat om de winst. We analyseren de wedstrijden wat er beter kan. Er gaan ook een heleboel dingen goed. En ik denk dat je de harten van de fans ook verovert door te winnen", aldus de rechtsback van Internazionale, die net als De Roon het resultaat voorop stelt. "Natuurlijk willen wij meer amusement bieden, maar de focus ligt in de eerste plaats op het resultaat. Ik denk dat we dat in de groepsfase goed hebben gedaan en ik heb er vertrouwen in dat we steeds beter gaan spelen."

Vrijdagmiddag is er een nieuwe persconferentie waarbij bondscoach Louis van Gaal zal zijn. Welke speler hem vergezelt, is nog niet bekend. Het persmoment start om 12.00.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!