Breaking news

Voetballegende Pelé opgenomen in ziekenhuis, chemotherapie zonder succes

Voetballegende Pelé opgenomen in ziekenhuis, chemotherapie zonder succes

30-11-2022 16:27 Laatste update: 16:58

Pelé is woensdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis van São Paulo. De 82-jarige Pelé is al langere tijd ziek, in september 2021 werd een darmtumor vastgesteld. De voetballegende is buiten levensgevaar volgens zijn dochter.

'Het bezoek van Pelé was niet gepland, hij werd opgenomen nadat hij een zwelling had over zijn hele lichaam', schrijft ESPN. 'In het ziekenhuis kreeg Pelé het slechte nieuws te horen dat de chemotherapie die de afgelopen maanden is uitgevoerd, geen enkele reactie heeft opgeleverd op de tumoren die aanwezig zijn in verschillende organen van het lichaam van de voetbalgrootheid.'

Woensdag zullen er verschillende testen uitgevoerd worden om te kijken wat de exacte schade is. Dan kan er gezegd worden welke organen er precies zijn aangetast door de uitgezaaide kanker.

Kely Nascimento, de dochter van Pelé, schrijft op Instagram dat er geen reden voor paniek is. "Hij is in het ziekenhuis voor medicatie. Er is geen sprake van een noodgeval of een nieuwe, slechte diagnose."

Pelé werd driemaal wereldkampioen met Brazilië, in 1958, 1962 en 1970. Met 77 goals in 92 interlands is hij nog altijd topscorer aller tijden van zijn vaderland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!