Nieuws

Van Hooijdonk gelooft niet in WK-titel: 'Je speelt tegen dik betaalde amateurs'

Van Hooijdonk gelooft niet in WK-titel: 'Je speelt tegen dik betaalde amateurs'

29-11-2022 20:46 Laatste update: 20:46

Pierre van Hooijdonk verwacht niet dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt. De voormalig Oranje-international is van mening dat de ploeg van Louis van Gaal in geen enkele groepswedstrijd een hoog niveau heeft aangetikt.

"Ik moet eerlijk zeggen: ik vind het knap en mooi dat je erin blijft geloven, maar ik heb dat geloof helaas niet", zei Van Hooijdonk na afloop van de wedstrijd, opgetekend door Voetbal International. "Het moet wel ergens op gestaafd zijn. Alles kan, maar de kans is niet zo groot. Je speelt tegen heel dik betaalde amateurs. Maar heeft Oranje zeven open kansen weten te creëren tegen een heel slecht Qatar? Nee. Vier open kansen? Nee. Ik wil graag heel positief zijn, maar op basis van deze drie wedstrijden lukt me dat niet."

"Ik heb nu drie wedstrijden zitten kijken en Oranje heeft niet één keer een hoog niveau aangetikt waarvan je denkt: er zit meer in", vervolgde Van Hooijdonk. "We zien het gewoon niet. We hebben de wingbacks niet of nauwelijks gezien, terwijl die erg belangrijk zijn in dit systeem. Die moeten ook voor het doel komen. Alleen in het begin was Blind er vaak, Dumfries was er helemaal niet. Dit is een heel eenvoudige poule geweest, maar we hebben eigenlijk geen enkele fase goed kunnen voetballen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!