Nieuws

Complimenten voor doelpuntenmaker Gakpo: 'Hij is de enige die écht in vorm is'

Complimenten voor doelpuntenmaker Gakpo: 'Hij is de enige die écht in vorm is'

29-11-2022 17:12 Laatste update: 17:12

Cody Gakpo ontvangt veel complimenten in de studio van de NOS. Marco van Basten is juist kritisch op Memphis Depay en Marten de Roon, die Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners vervingen in de basisopstelling.

Gakpo tekende na een fraaie combinatie met Memphis Depay en Davy Klaassen voor de enige treffer van de eeste helft.  "Hij is de enige die écht in vorm is", stelt Rafael van der Vaart, die onder de indruk is van het doelpunt. "Het is een heel mooie combinatie. Het lijkt eerst alsof de bal geblokt gaat worden, maar uiteindelijk komt het mooi uit." Van Basten zietdat het allemaal net goed valt. "Hij schiet hem wel heel beheerst in."

Van Basten is nog niet te spreken over het spel van Memphis. "Hij moet beter. Wat hij tot nu toe laat zien, is niet genoeg. Hij is natuurlijk teruggekomen van een blessure. Hij werkt hard en doet zijn best, maar het zit hem nog niet mee." Marten de Roon krijgt juist kritiek van Van der Vaart. "Ik vond De Roon heel slecht in het eerste halfuur. Hij gaf heel veel foute passes, dat was opvallend. Hij zei zelf in een interview dat het geen goed teken is als hij opvalt en dat deed hij wel. Daarna herstelde hij zich wel een beetje', stelt de voormalig Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!