Nieuws

Bondscoach van VS biedt excuses aan Iran na vlaggenophef: 'We leven met ze mee'

Bondscoach van VS biedt excuses aan Iran na vlaggenophef: 'We leven met ze mee'

28-11-2022 18:27
0

Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten, heeft zijn excuses aangeboden aan Iran. De Amerikaanse voetbalbond liet onlangs een vlag van Iran zien die was aangepast, waarop het embleem van de Islamitische Republiek was verwijderd.

De Verenigde Staten staat binnenkort tegenover Iran. "Wij hadden er geen idee van wat de bond naar buiten bracht. De staf niet en de spelers ook niet", stelt Berhalter op het persmoment. "Het team is niet bezig met die externe zaken en heeft de focus op de wedstrijd."

Toch is de bondscoach niet te beroerd om zijn excuses aan te bieden. "Het enige wat we nu nog kunnen doen is excuses aanbieden namens de spelers en de staf, maar nogmaals: we hadden geen idee. Ik wil daarmee niet afstandelijk klinken of desinteresse tonen, want we leven mee met het Iraanse volk, maar wij denken nu alleen maar aan de wedstrijd."

De Verenigde Staten en Iran zijn buiten het voetbal om bepaald geen vrienden. De twee landen leven al jarenlang in spanning. Zowel de VS als Iran hebben nog een kans om door te stromen naar de achtste finales op het WK. Iran staat op drie punten, de VS op twee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie