Nieuws

Bernardeschi klaagt: 'Ben een EK-winnaar, maar mag niet op het WK spelen'

Bernardeschi klaagt: 'Ben een EK-winnaar, maar mag niet op het WK spelen'

26-11-2022 18:02

Federico Bernardeschi is van mening dat EK-winnaars zich automatisch moeten kwalificeren voor het WK. De Italiaan kan er niet bij dat hij als Europees Kampioen niet welkom is op het WK in Qatar.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport beklaagt Bernardeschi zich over het huidige kwalificatiesysteem van het WK. In 2021 was alles nog positief bij Italië: de EK-finale werd van Engeland gewonnen en de Italiaanse fans riepen al spottend 'It's coming Rome'. In de WK-kwalificatie ging het echter mis tegen Zwitserland en Macedonië en blameerde Italië zich door zich niet te kwalificeren voor het WK.

"Het doet pijn, omdat ik vind dat we het verdienden", blikt Bernardeschi terug op het mislopen van het WK. "De vier winnaars van continentale toernooien zouden automatisch moeten kwalificeren voor het WK. Besef je dit: ik ben een Europees kampioen en heb nog nooit op een WK gespeeld. Dat is echt bizar", besluit Bernardeschi, die Juventus verliet voor een avontuur in de Verenigde Staten bij de MLS. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!