Nieuws

Janmaat: 'De Bondscoach is er heel goed in een saamhorigheidsgevoel te creëren'

Janmaat: 'De Bondscoach is er heel goed in een saamhorigheidsgevoel te creëren'

24 november - 20:36
0

De Oranje-selectie werd woensdag verrasst door Louis van Gaal met een 'familiedag'. Voor Ron Vlaar en Darryl Janmaat is dit geen nieuw fenomeen, de bondscoach gunde de voormalig Oranje-internationals tijdens het WK in Brazilië ook al quality time.

"De bondscoach is er gewoon heel goed in een saamhorigheidsgevoel te creëren. Met onze vrouwen, vriendinnen, kinderen of ouders om ons heen voelde iedereen zich op zijn gemak, waardoor een groot saamhorigheidsgevoel ontstond", blikt Janmaat in gesprek met De Telegraaf terug op het WK 2014.

"Louis doet nooit iets zonder reden. Hij is in staat iedereen een lekker gevoel te geven, waardoor een hecht collectief ontstaat", zegt voormalig Oranje-international Vlaar aan. "Dit past precies in het plan dat de bondscoach heeft uitgestippeld om wereldkampioen te kunnen worden", vult Janmaat, die in 2014 samen met Vlaar de bronzen medaille won in Brazilië, aan.

De voormalig rechtervleugelverdediger van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen begrijpt waarom Van Gaal de huidige selectie beter vindt dan de ploeg van acht jaar geleden. "Het zal erom hangen. Wij hadden natuurlijk Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. Zulke wereldsterren hebben ze nu niet. Maar destijds bestond onze groep ook uit veel spelers uit de Eredivisie. Het zou kunnen dat deze selectie iéts beter is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie