Nieuws

Nog geen Ajax-onderonsje: Brazilië zonder Antony, Servië wel met aanvoerder Tadic

Nog geen Ajax-onderonsje: Brazilië zonder Antony, Servië wel met aanvoerder Tadic

24-11-2022 19:40

De opstellingen van Brazilië en Servië die de laatste WK-groepswedstrijd van speelronde één gaan spelen, zijn binnen. Bij de Goddelijke Kanaries is geen plaats voor voormalig Ajax-aanvaller Antony, terwijl de Europeanen met aanvoerder Dusan Tadic, die dat ook bij de Amsterdammers is.

Voor Antony is er dus geen plaats in de voorhoede van Brazilië, die in die linie aan kwaliteit geen gebrek hebben. De Manchester United-aankoop duldt Vinícius Júnior, Richarlison en Raphinha voor zich. Voor smaakmaker en aanvoerder Neymar is een plekje op de nummer tien-positie ingeruimd.

Aan de kant van Servië staat Tadic in de basis. Dat is niet de enige (oud) Eredivisiegediende, aangezien voormalig NAC Breda, AZ en Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj ook aan de aftrap verschijnt. Verder vallen er nog twee absolute vedetten op bij de Oost-Europeanen: Premier League-sensatie Aleksandar Mitrovic verschijnt in de punt van de aanval, terwijl SS Lazio-middenvelder Sergej Milinkovic-Savic voor de balans op het middenveld moet zorgen.

De opstellingen

Brazilië: Alisson; Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Sandro; Casemiro, Paqueta, Neymar; Raphinha, Richarlison, Vinícus.

Servië: V. Milinkovic-Savic; Zivkovic, Pavlovic, Veljkovic, Milenkovic, Mladenovic; S. Milinkovic-Savic, Gudelj, Lukic, Tadic; Mitrovic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s