Nieuws

Oud-PSV'er Doan straalt na stunt: 'We zagen Saudi-Arabië, dat inspireerde ons'

Oud-PSV'er Doan straalt na stunt: 'We zagen Saudi-Arabië, dat inspireerde ons'

23 november - 23:47
0

Ritsu Doan was woensdag met een doelpunt zeer belangrijk voor de stunt van Japan tegen DuitslandThe Samurai Blue knokten zich terug van een achterstand en wonnen uiteindelijk met 2-1.

Doan is na de wedstrijd door het dolle heen en noemt de overwinning 'de beste dag uit zijn carrière'. "Het was een speciale goal. Ik ben erg blij dat ik mag spelen en mag scoren voor de nationale ploeg. Ik ben trots op mijzelf, maar het is pas de eerste wedstrijd en de eerste goal. Nu moet ik erop mikken hetzelfde te doen in de volgende wedstrijden."

"Vóór de wedstrijd waren we al zelfverzekerd en wisten we dat we Duitsland konden verslaan. We respecteren hoe goed ze zijn, maar uiteindelijk hadden wij misschien iets meer geluk", voegt Doan toe. 

Kaoru Mitoma, die normaliter uitkomt voor Brighton, sluit zich aan bij Doan en zegt geïnspireerd te zijn geraakt door een ander duel. "We zagen hoe Saudi-Arabië tegen Argentinië wist te stunten, daarom dachten wij ook dat we een goede wedstrijd tegen Duitsland konden spelen. Het inspireerde mij en de ploeg veel. We mikten eerst op een gelijkspel, maar uiteraard wilden we winnen en dit was een geweldige wedstrijd. Met de hulp van iedereen hebben we geschiedenis geschreven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie