Nieuws

Sneijder: 'Stel hem dan op naast Van Dijk zodat hij de opbouw kan verzorgen'

Sneijder: 'Stel hem dan op naast Van Dijk zodat hij de opbouw kan verzorgen'

19-11-2022 08:50 Laatste update: 08:58
1

Wesley Sneijder ziet in Daley Blind de zwakste schakel van het Nederlands elftal, mits hij als linksachter speelt. Volgens de recordinternational van Oranje moet de verdediger centraal in de verdediging spelen om zo de opbouw te verzorgen.

Sneijder ziet op de positie links naast Virgil van Dijk liever Blind dan Nathan Aké. Volgens de voormalig middenvelder kan Blind op deze manier de opbouw verzorgen voor het Nederlands elftal. "Als je hem dan opstelt, stel hem dan op naast Van Dijk zodat hij de opbouw kan verzorgen in samenwerking met Berghuis en De Jong", vertelde Sneijder die in Tyrell Malacia de ideale linksback ziet bij Veronica Offside. "Hij heeft op links veel meer het vermogen om zowel voorin als achterin aanwezig te zijn; met zijn omschakeling."

Volgens Sneijder gaat de omschakeling het grote probleem worden voor Oranje. "Dat is het gevaar van Oranje, ook van Ajax. Laat Blind daarom in de as spelen, want op de zijkant kan het gevaarlijk worden. We spelen niet tegen koekenbakkers, iedereen doet een beetje denigrerend over Senegal. Die weten ook wel dat de zwakte van Nederland ligt in de omschakeling. Als ik hun bondcoach zou zijn, zou ik hopen dat Blind op linksback zou staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!