Nieuws

FC Barcelona-CEO haalt uit naar voormalig bestuur: 'Puinhoop van gemaakt'

FC Barcelona-CEO haalt uit naar voormalig bestuur: 'Puinhoop van gemaakt'

06-10-2021 15:13

FC Barcelona heeft over het seizoen 2021/2021 een verlies gedraaid van 481 miljoen euro, maakte de club eerder op de woensdag bekend. CEO Ferran Reverter weet dat de club uit deze crisis komt, maar kan het niet laten om het vorige bestuur een trap na te geven.

"Barça heeft door de geschiedenis heen veel crises gehad, maar ze zijn daar altijd sterker uit gekomen", is de hoopvolle reactie van Reverter tijdens een toelichting van de jaarcijfers in de Spaanse media. "Zo transparant als we hier vandaag zijn, is zelden vertoond door een sportclub", licht hij toe. De CEO spreekt van 'schokkende ontdekkingen' die in maart gedaan werden na het opstappen van het oude bestuur.

"De club heeft door de geschiedenis heen veel crises gehad, maar ze zijn daar altijd sterker uit gekomen. Dit bestuur heeft een plan en wil dat Barça de beste en grootste club ter wereld blijft. We moeten blijven bouwen op wat deze club zo bijzonder maakt: La Masia en de stijl van Barça, maar we moeten ook onze faciliteiten moderniseren", erkent Reverter, die vervolgens beaamt dat er opnieuw grote spelers gecontracteerd kunnen worden op het moment dat de salarissen drastisch verlaagd worden.

Op commercieel vlak daalde de omzet van FC Barcelona ook flink, naar schatting met 56 miljoen euro. Het vertrek van Lionel Messi is daar debet aan, zegt Reverter. "Messi is erg belangrijk geweest, maar het merk Barça is erg sterk en als we het goed doen, zal dat zo blijven. Deze zomer zagen we al dat we bijna net zoveel shirts bleven verkopen, nu met Memphis Depay en Frenkie de Jong als populairste namen op de achterkant van de shirts."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!