Nieuws

Mané moet onder het mes en komt het hele WK niet meer in actie

Mané moet onder het mes en komt het hele WK niet meer in actie

17-11-2022 20:23

Sadio Mané moet het WK laten schieten. De ster van Senegal raakte in de laatste wedstrijd voor het eindtoernooi geblesseerd en moet onder het mes.

In eerste instantie leek Mané alleen het treffen met Oranje te moeten missen, maar de medische staf heeft geconstateerd dat de aanvaller van Bayern München geopereerd moet worden, wat betekent dat hij niet kan schitteren in Qatar. Dit vervelende nieuws werd donderdagavond bekendgemaakt op de persconferentie.

Mané is al jaren de grote man bij Senegal, dat het maandag opneemt tegen het Nederlands elftal voor de eerste groepswedstrijd van het WK. Virgil van Dijk vertelde eerder al dat hij baalt van de afwezigheid van Mané. "Een WK verdient de beste spelers en ik had heel graag tégen hem gespeeld. Senegal heeft genoeg goede spelers over, maar niet van zijn kwaliteit. Hij is buitengewoon goed", zei de Oranje-captain. Naar verluidt reist Mané terug naar Duitsland, waar hij bij zijn club zal gaan herstellen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!