Nieuws

Fledderus geeft verdere uitleg aan ontslag Wormuth: 'Een grote inschattingsfout'

Fledderus geeft verdere uitleg aan ontslag Wormuth: 'Een grote inschattingsfout'

14-11-2022 12:27
1

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is maandagochtend verder ingegaan op het ontslag van trainer Frank Wormuth. De td van FC Groningen denkt er niet aan zelf op te stappen. 

Fledderus gaf in de Euroborg antwoord op vragen van enkele journalisten en verduidelijkte het besluit om de wegen met Wormuth te scheiden. "Het is duidelijk dat ik een grote inschattingsfout heb gemaakt. Daar baal ik enorm van. Aan de andere kant heb ik ook enorm veel energie om te proberen het om te draaien en het tij te keren", stelt de technisch directeur, opgetekend door RTV Noord

"Zeer teleurstellend allemaal", zo beschrijft Fledderus het. "Het is Frank onvoldoende gelukt om hier voldoende draagvlak te creëren voor zijn werkwijze en iedereen mee te krijgen. We misten twee heel belangrijke onderdelen: verbinding onderling tussen Frank en zijn staf en Frank en de spelersgroep, maar ook duidelijkheid. We zagen niet meer de voorwaarden om structureel samen succesvol te zijn, helaas."

Wormuth voerde meerdere gesprekken met Groningen voordat hij de taak van trainer op zich nam. Volgens Fledderus zijn er tijdens die gesprekken misschien fouten gemaakt. "Achteraf gezien hadden we er misschien meer blanco moeten ingaan en een trainer meer zelf moeten laten praten hoe hij het ziet, in plaats van al snel vertellen wat onze plannen zijn en hoe we dat willen invullen." Uiteindelijk bleek de positie van Wormuth onhoudbaar. "Voor mij persoonlijk is dat zeer teleurstellend. Ik ben verantwoordelijk. Ik had er heel andere verwachtingen bij", besluit Fledderus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!