Fortuna Sittard trekt aan het langste eind in Groningen na knotsgekke slotfase

13-11-2022 16:27 Laatste update: 16:35

FC Groningen is in eigen huis in het mes van Fortuna Sittard gelopen. De thuisploeg was in het begin sterker, maar kreeg met supersubs Paul Gladon en Tijjani Noslin te maken, die drie treffers voor hun rekening namen. In de blessuretijd vielen nog twee treffers. Uiteindelijk werd het 2-3 voor de bezoekers.

In de eerste helft werd er door beide ploegen weinig gecreëerd en dat zorgde voor een enigszins saaie wedstrijd. Groningen en Fortuna speelden een schaakspel en dat leidde tot weinig tot geen kansen. Op slag van rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong en was het Ricardo Pepi. Als een echte spits kwam de aanvaller voor zijn man en werd de bal van Ragnar Oratmangoen binnengeschoven.

Groningen begon in de tweede helft, gezien het spelbeeld terecht, aan een voorsprong. In het tweede bedrijf begon Fortuna iets meer naar voren te drukken en dat leidde tot de nodige kansen. Na een klein uur spelen kwam Gladon binnen de lijnen voor Cole Bassett. Een kwartier voor tijd leek Burak Yilmaz zijn ploeg naar de 1-1 te koppen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Luttele seconden later was het Gladon die voor de gelijkmaker zorgde, door knap binnen te koppen. Groningen besloot meer te drukken om de overwinning alsnog binnen te slepen, maar de goal viel aan de andere kant. Het was opnieuw Gladon die met een uitstekende actie voor de 1-2 zorgde. Groningen besloot door te drukken en kwam in de blessuretijd op 2-2 door een treffer van Florian Krüger.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar in de slotseconde was het Noslin die de bezoekers weer op voorsprong zette. Door de overwinning stijgt Fortuna naar plek elf en lijkt de ploeg voorlopig veilig. FC Groningen geeft een punt uit handen en is terug te vinden op plek vijftien.