Nieuws

Gakpo verwacht bij PSV te blijven en had veel WK-spanning: 'Niks is zeker, toch?'

Gakpo verwacht bij PSV te blijven en had veel WK-spanning: 'Niks is zeker, toch?'

13-11-2022 08:45
1

Cody Gakpo verwacht niet dat hij vertrekt bij PSV in de winter. De aanvaller wil zich focussen op het WK erkent dat er een klein feestje is gevierd in de kleedkamer na zijn uitverkiezing.

De aanvaller krijgt de vraag of hij na het WK nog bij PSV zal zijn, mede omdat PSV-directeur Marcel Brands bij ESPN aangaf dat PSV mogelijk zwicht als er een groot bod binnenkomt. "Ja, ik ben er dan nog. Ik ben nu gewoon bezig met PSV. Ik ga me nu focussen op het WK en daarna zien we wel verder."

Simons erkende dat hij vrijdag vol spanning naar de definitieve selectie toeleefde. Die spanning was er, ondanks dat hij een zekerheidje leek, bij Gakpo ook. "Tuurlijk wel. Je weet dat het voetbal blijft en dan weet je het pas zeker als je op het formulier staat. Het is een fijne bevestiging. Een fijn resultaat voor mij en ook voor Xavi (Simons, red.) en Luuk (de Jong, red.). Dus er was een klein feestje in de kleedkamer."

Bij ESPN verbazen ze zich over de spanning van Gakpo. "Niks is zeker totdat je het zeker weet, toch?", benadrukte Gakpo, die niet honderd procent durfde uit te gaan van een WK-uitverkiezing. "Dat hoopte ik wel en uiteindelijk was het zo."

Gakpo weet al waar hij het meeste naar uitkijkt nu. "De eerste wedstrijd natuurlijk. Ik moet nu deze wedstrijd tegen AZ even processen. Daarna met een fris gevoel en een frisse kop daarheen. Dan gaan we ons voorbereiden op de eerste wedstrijd. Ik denk dat iedereen er zin in heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!