Nieuws

Ziggo bevestigt: al het Europese voetbal vanaf 2024 in handen van zender

Ziggo bevestigt: al het Europese voetbal vanaf 2024 in handen van zender

10-11-2022 12:20 Laatste update: 12:26
0

TV-zender Ziggo heeft een grote slag geslagen door de televisierechten voor het Europese voetbal vanaf 2024 in zijn volledigheid binnen te halen. Vanaf 2024/25 kan men de Champions League, de Europa League en de Conference League exclusief bij de aanbieder bekijken. 

Onlangs onthulde sportmarketeer Chris Woerts al bij Veronica Inside dat het voor '99,9 procent' zeker was dat Ziggo met de rechten aan de haal zou gaan. Donderdag is deze berichtgeving officieel bevestigd door Ziggo Sport

De Champions League is in de huidige opzet te bekijken op zowel RTL 7 als op Ziggo Sport. De rechten van de Europa League en de Conference League worden momenteel uitgezonden door Veronica en ESPN. Dit gaat dus over twee jaar volledig veranderen: dan wordt Ziggo de alleenheerser. 

Dit jaar is er sprake van Nederlandse afvaardiging in alle drie de Europese toernooien. Ajax eindigde als derde in de groepsfase van het miljardenbal en is na de winterstop net als Feyenoord en PSV in de Europa League te bewonderen. AZ is actief in de Conference League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie