City wint League Cup-kraker van Chelsea, Liverpool haalt opgelucht adem

09-11-2022 23:05 Laatste update: 23:14

Manchester City heeft woensdagavond met Chelsea FC afgerekend in de League Cup. Liverpool FC liet het tegen Derby County verrassend op strafschoppen aflopen. De Champions League-finalist van 2022 wist zich uiteindelijk via strafschoppen te kwalificeren voor de volgende ronde.

Manchester City - Chelsea FC 2-0

De ploeg van Pep Guardiola trof Chelsea in de derde ronde van het bekertoernooi. De manager gaf Kevin de Bruyne, Phil Foden en Erling Haaland rust. Nathan Aké kwam alleen in de laatste tien minuten in actie, terwijl Hakim Ziyech bij The Blues in de basis stond. The Citizens liepen in de tweede helft uit en kwamen door Riyad Mahrez en Aymeric Laporte op een 2-0 voorsprong. Ziyech verliet na 68 minuten het veld en werd vervangen door Raheem Sterling. Chelsea wist geen vuist te maken tegen City en is uitgespeeld in de League Cup.

Liverpool - Derby County 0-0, Liverpool wint na strafschoppen

Liverpool staat slechts achtste in de Premier League en mocht het woensdag in de League Cup opnemen tegen Derby County, dat zevende staat in de League One. Manager Jürgen Klopp kwam met een B-elftal voor de dag en dat zorgde na de eerste helft voor een doelpuntloze stand bij de rust. In de tweede helft greep Klopp in en kwamen Darwin Núñez, Roberto Firmino en Harvey Elliott binnen de ploeg. Het was echter too little, too late voor Liverpool en strafschoppen moesten na negentig minuten uitkomst bieden.

Stefan Bajčetić miste voor The Reds, terwijl Alex Oxlade-Chamberlain raakschoot vanaf elf meter. Firmino miste, Núñez schoot raak en Elliott schoot de beslissende penalty binnen. Bij Liverpool was Caoimhín Kelleher de grote man tijdens de penaltyreeks door drie strafschoppen te stoppen.