Nieuws

Brazilië bondscoach Tite loopt er niet voor weg: 'Zijn favoriet naar mijn mening'

Brazilië bondscoach Tite loopt er niet voor weg: 'Zijn favoriet naar mijn mening'

08-11-2022 13:27

Brazilië wordt zoals wel vaker als ene van de favorieten gezien voor de eindzege op het WK in Qatar. Bondscoach Tite is niet verbaasd en begrijpt het zelfs.

De bondscoach van Brazilië maakte maandagavond op de persconferentie de definitieve selectie bekend. Tijdens die persconferentie gaf Tite antwoord op de vragen over de favorietenrol. "We begrijpen dat Brazilië beschouwd wordt als een van de favorieten", liet de trainer weten. "Naar mijn mening zijn we dat ook, ja."

Een van de opvallende afwezigen is Liverpool-ster Roberto Firmino. Het niet selecteren van de spits komt Tite op veel kritiek te staan. Het deert de bondscoach echter niet al te veel. "Wat is Twitter voor referentie? Hoeveel Braziliaanse burgers zijn er? Ik ben hier niet om mensen op Twitter te pleasen. Het is een groep die niet representatief is voor het Braziliaanse volk. Waarom zou ik naar hen luisteren?", liet hij weten.

Wel nam Tite onder meer Antony en de 39-jarige Dani Alves op in de selectie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Seleção Brasileira de Futebol (@cbf_futebol)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!