Nieuws

De Mos wijst grote uitblinker aan: 'Dankzij hem kan PSV gooi naar de titel doen'

De Mos wijst grote uitblinker aan: 'Dankzij hem kan PSV gooi naar de titel doen'

07-11-2022 15:46

Aad de Mos zag één uitblinker tijdens de topper tussen Ajax en PSV (1-2): Erick Gutiérrez. De analist stelt dat de Brabanders vooral terug zijn in de titelrace dankzij de bijdrages van Gutiérrez.

Ondanks de 1-2 van Lorenzo Lucca in de 84ste minuut kwam de zege van PSV geen moment echt in gevaar. De Eindhovenaren waren heer en meester in de Johan Cruijff Arena. "PSV was heel goed aan de bal en Ajax juist heel matig", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Er werd op de goede momenten gecoacht en het middenveld werd op het goede moment ingespeeld."

Op het middenrif van de huidige koploper van de Eredivisie zag de oud-trainer één grote uitblinker. "In de positie van strateeg kwam mijn favoriet, de trainer op het veld, weer voor (Gutiérrez, red.). Hij speelde weer een 8. Hij is zo waardevol voor het team. Dan functioneert hij het beste. Hij is zo belangrijk voor PSV. Of ze nu met hem een gooi naar de landstitel kunnen doen? Ja, zeker. Maar let op: Feyenoord haakt ook gewoon aan."

Met AZ wacht komend weekend de volgende geduchte tegenstander, voordat de Eredivisie stil komt te liggen in verband met het WK in Qatar. "Ik denk dat PSV gewoon gaat winnen. En de basiself staat vast, lijkt me", besluit De Mos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!