Nieuws

De Jong over 'schitterende loting': Ik volg de club nog altijd, PSV is kansrijk

De Jong over 'schitterende loting': "Ik volg de club nog altijd, PSV is kansrijk"

07-11-2022 15:29 Laatste update: 15:31

Luuk de Jong noemt de koppeling aan Sevilla in de tussenronde van de Europa League een 'prachtig affiche'. De PSV-spits keert in het nieuwe jaar terug bij de club die hij in 2020 nog de Europa League bezorgde en denkt dat de Eindhovenaren een goede kans maken om door te bekeren.

Maandag had De Jong ook oud-werkgever FC Barcelona kunnen treffen met PSV, maar het werd dus Sevilla. "Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting", reageert de Oranje-international via de clubsite. "Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Natuurlijk volg ik Sevilla nog. De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen."

Daarmee doelt de PSV-aanvoerder op de zeventiende plaats die Sevilla momenteel bezet in La Liga. Desalniettemin eindigden de Rojiblancos op de derde plek in een Champions League-poule met Manchester City, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen, waardoor ze vanuit het miljardenbal afdalen naar de Europa League. "Natuurlijk zijn we kansrijk", denkt De Jong.

"We hebben dit seizoen al meerdere topwedstrijden gewonnen. Tegen AS Monaco, Feyenoord, Arsenal en gisteren (zondag, red.) tegen Ajax kun je zien waartoe ons team in staat is. Het zal belangrijk worden om onszelf in Sevilla in een goede uitgangspositie te manoeuvreren voor de return in het Philips Stadion." Op 1 februari staat de eerste ontmoeting op het programma, wanneer PSV op bezoek gaat in Andalusië. Pas op 23 februari staat de return in het Philips Stadion op de planning.

De koppeling van PSV aan Sevilla werd uitgebreid besproken in onderstaande video van VoetbalNieuws. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het nationale en internationale topvoetbal? Abonneer je dan nu op het YouTube-kanaal van VN!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!