Nieuws

Invaller Haaland schiet tiental City in blessuretijd alsnog naar koppositie

Invaller Haaland schiet tiental City in blessuretijd alsnog naar koppositie

05-11-2022 17:58 Laatste update: 18:06

Erling Haaland heeft Manchester City in de laatste minuut van de blessuretijd de koppositie in de Premier League bezorgd. The Citizens leken lang met tien man dure punten te gaan morsen tegen Fulham, maar daar stak de Noor middels een benutte strafschop een stokje voor.

Haaland, die nog steeds niet helemaal fit was om te beginnen, moest zijn plaats in de basiself aan Julian Álvarez laten. De Argentijn deed dat verdienstelijk door na dik een kwartier zijn team kiezelhard op voorsprong te schieten. Tien minuten later kwam de ploeg van Pep Guardiola met tien man te staan, doordat João Cancelo de doorgebroken Harry Wilson in de zestien in de rug duwde.

Een rode kaart was wat volgde, net als een strafschop. Andreas Pereira benutte die feilloos. Fulham liet zich daarna niet verleiden om verder van het eigen doel te gaan spelen, maar City bleef dominant. Het was vervolgens lang wachten op de rentree van Erling Haaland. Luid gejuich klonk toen de Noor in de 64e minuut binnen de lijnen kwam.

Hij had slechts tien minuten nodig om te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd deed hij dat alsnog. Antonee Robinson liep Kevin de Bruyne onnodig onderuit, waardoor de bal op de stip ging. Haaland ging erachter staan en schoot raak.

Daardoor is City in ieder geval voor even de koploper van de Premier League. Arsenal kan zondag plek één weer overnemen, als het om 13.00 uur in actie komt tegen aartsrivaal Chelsea.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!