Nieuws

FC Groningen boycot voorlopig RTV Noord, berichtgeving hond Abraham aanleiding

FC Groningen boycot voorlopig RTV Noord, berichtgeving hond Abraham aanleiding

04-11-2022 19:03

De spelers en leden van de technische staf van FC Groningen zullen tot nader order geen interviews meer geven aan RTV Noord. Aanleiding daarvoor is een artikel over de hond van aanvaller Paulos Abraham, die een chihuahua zou hebben doodgebeten. Dat meldt het Groningse medium vrijdag op haar eigen website.

RTV Noord zal zondag na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht dus geen Groningen-spelers kunnen spreken. De wedstrijd is wel gewoon te volgen via de kanalen. Remy van Mannekes, chef radio van RTV Noord, betreurt het besluit. 'Onze verslaggever heeft zijn journalistieke werk gedaan, als het geen speler van de FC was geweest hadden we dit ook gebracht. We noemen zijn naam omdat het gaat om een bekende Groninger en spelers van FC Groningen nu eenmaal een voorbeeldfunctie hebben.'

Hij hoopt dat er op korte termijn een oplossing kan worden gevonden om de kou uit de lucht te halen. 'We zenden de wedstrijden van FC Groningen wekelijks uit op Radio Noord, Dag TV en online en reacties na de wedstrijden horen er uit journalistiek oogpunt bij. We willen ons publiek immers zo goed mogelijk informeren en ten dienst zijn.' Het is niet duidelijk hoe lang de boycot zal duren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!