Reactie

'Natuurlijk zit ik ermee, ik ben van AZ gehaald om doelpunten te maken'

'Natuurlijk zit ik ermee, ik ben van AZ gehaald om doelpunten te maken'

06-10-2021 12:16

Myron Boadu hoopt dat hij spoedig zijn eerste goal voor AS Monaco mag maken. De twintigjarige spits, die afgelopen zomer overkwam van AZ, heeft er vertrouwen in dat dat gaat gebeuren.

De Monegasken betaalden zeventien miljoen euro voor Boadu, maar dat leverde ze nog geen doelpunten op. “Elke spits wil scoren, zo simpel is het”, zegt hij op een persmoment van Jong Oranje, opgetekend door NU.nl. “De nul doet me pijn. Natuurlijk zit ik ermee, want ik ben gehaald om goals te maken.”

Toch weet Boadu dat het goed moet gaan komen. ‘Ik heb alle vertrouwen in mezelf. Mijn zus zegt ook dat ik vertrouwen moet houden en minder met de rem erop moet spelen. Want als ik scoor, is de rem er helemaal af en ben ik door de barrière heen. Ik moet gewoon laten zien wie ik ben en dat lukt steeds beter. Ik voel dat het doelpunt eraan komt.”

Boadu is opgeroepen voor Jong Oranje, dat de komende dagen kwalificatiewedstrijden speelt voor het EK in 2023. Vrijdag speelt het keurkorps van bondscoach Erwin van de Looi een uitwedstrijd tegen Zwitserland en vier dagen later komt Jong Wales op bezoek in het Goffertstadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!