Nieuws

Jansen: 'Mooi dat we al geplaatst zijn, maar we spelen nog ergens voor'

Jansen: 'Mooi dat we al geplaatst zijn, maar we spelen nog ergens voor'

02-11-2022 17:50
0

Pascal Jansen kijkt met vertrouwen uit naar het laatste groepsduel van AZ in de Conference League. De Nederlandse oefenmeester ziet het als een beloning als de Alkmaarders zich direct kunnen plaatsen voor de laatste zestien in het Europese toernooi.

"Het is mooi dat we al weten dat we geplaatst zijn, maar als je instroomt bij de laatste zestien is dat iets extra’s", zegt Jansen woensdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Dnipro-1, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat AZ de eerste wedstrijd winnend afsloot tegen de Oekraïners, verwacht de oefenmeester geen gemakkelijke wedstrijd in Alkmaar. "Dat was toen een moeilijke avond voor ons. Dnipro is zeker geen makkelijk team. Het is een stugge ploeg. Volwassen ook. Ze spelen in hele kleine ruimtes in de verdediging en krijgen weinig goals tegen. Het zijn ook flinke muiters en ze schieten vaak van afstand."

"Sommigen hadden het over een walk-overpoule, maar wij respecteren elke ploeg", vervolgt Jansen. "Er komen altijd wel verrassingen om de hoek kijken. Die verrassingen moeten we zoveel mogelijk proberen uit te bannen. Tegen Apollon Limassol werden we bijvoorbeeld door een enkel specifiek moment geslacht. Dat is inherent aan Europees voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie