Nieuws

Messi laat kassa in Parijs rinkelen: Ruim honderd nieuwe sponsordeals gesloten

Messi laat kassa in Parijs rinkelen: "Ruim honderd nieuwe sponsordeals gesloten"

07-12-2021 14:06 Laatste update: 15:10
0

Hoewel Lionel Messi zijn verwachtingen op het veld nog niet weet waar te maken, profiteert de bankrekening van Paris Saint-Germain op grootse wijze. Alleen al aan de verkoop van shirts ontvangt PSG naar schatting meer dan 200 miljoen euro aan extra inkomsten.

"Vroeger nodigden we wel eens vip’s uit om een wedstrijd bij te wonen in het stadion. Nu is een uitnodiging niet eens meer nodig", zegt Marc Armstrong, directeur sponsoring van PSG, in gesprek met Le Figaro. Armstrong besprak in het interview hoe groot de invloed van Messi is op de inkomsten van de club uit Parijs.

Zo was PSG bijvoorbeeld aan het onderhandelen met website Crypro.com over een sponsordeal. Nadat duidelijk werd dat Messi naar Parijs zou komen, wilde de website plots twee keer zoveel geld betalen. "Na het afronden van de Messi-transfer, zijn er ongeveer 100 nieuwe sponsordeals gesloten’’, zegt Armstrong.

Waar PSG vorig jaar rond de 1 miljoen shirts verkocht, wordt er dit jaar verwacht dat er ruim 1,4 miljoen shirts worden verkocht. Alleen al aan shirts zou dat een stijging van 200 miljoen euro aan inkomsten betekenen. De club is bezig om zoveel mogelijk nieuwe winkels te openen in Europa en zelfs in de Verenigde Staten, om optimaal van de aanwezigheid van de zevenvoudig Ballon d'Or winnaar te kunnen profiteren. 

Ook in naamsbekendheid maakt PSG grote stappen sinds de komst van de Messi: in de week nadat de Argentijnse ster arriveerde, kreeg PSG er zo'n twintig miljoen volgers bij op alle sociale media. PSG is daarnaast de populairste voetbalclub op het razend populaire platform TikTok, met ruim 21 miljoen volgers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie