Nieuws

'Struijk was 'wel geïnteresseerd' in België, maar voelt zich Nederlander'

'Struijk was 'wel geïnteresseerd' in België, maar voelt zich Nederlander'

24-10-2022 18:51 Laatste update: 18:54

Pascal Struijk heeft 2,5 jaar geleden al besloten voor Oranje uit te willen komen, zegt zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe van Forza Sports Group in JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur. De Leeds United-verdediger is door Louis van Gaal opgenomen in zijn 39-koppige voorselectie voor het WK in Qatar

Struijk had naast een carrière voor het Nederlands elftal ook kunnen uitkomen voor België, aangezien hij daar geboren is. "Hij heeft nooit volmondig 'ja' gezegd tegen België", zegt Vrouwe in JUICHEN! de podcast. "Hij werd tweeënhalf jaar geleden gebeld door de bondscoach van België, Roberto Martínez. Die had serieuze interesse."

Volgens de belangenbehartiger was Struijk 'wel geïnteresseerd', maar zette het uitbreken van de coronapandemie hem aan het denken. "Uiteindelijk is het door COVID stil komen te liggen en heeft hij in die periode de keuze gemaakt vol voor Nederland te gaan. Hij is geboren in België en op jonge leeftijd verhuisd naar Nederland, maar hij voelt zich echt Nederlander", aldus Vrouwe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!