Ten Hag klaar voor nieuwe stap: 'Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan'

Ten Hag klaar voor nieuwe stap: 'Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan'

06-12-2021 09:39 Laatste update: 12:04
Eredivisie 0 Reacties

Het lijkt er steeds meer op dat Ten Hag komende zomer gaat vertrekken bij Ajax. Zo constateren ook Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen zondagavond bij Studio Voetbal. Ten Hag liet afgelopen week in een interview weten dat hij open staat voor nieuwe uitdaging.

"Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ik zou die uitdaging graag aangaan, maar ben er niet naar op jacht", zegt Ten Hag in een interview met De Volkskrant. "Als straks blijkt dat die stap er nooit komt, zal ik niet zeggen dat mijn trainerscarrière mislukt is. Maar ik denk dat ik voldoende competenties heb om die uitdaging uit te gaan", voegt de succesvolle Ajax-trainer daaraan toe.

Ten Hag deed lang geen uitspraken over zijn ambities na dit seizoen, maar maakt nu toch duidelijk dat hij verder kijkt dan Amsterdam. Van Hooijdonk laat weten dat dit hem niet verrast. "Hij heeft het fantastisch gedaan, maar hij heeft daarvoor ook alle middelen gekregen. Marc Overmars heeft het salarishuis in elkaar laten donderen om hem bijvoorbeeld Dusan Tadic en Daley Blind te geven. Ten Hag hoort in de hoogste categorie trainers, maar er zijn ook anderen die dat kunnen", aldus Van Hooijdonk.

Theo Janssen gaat een stap verder en vindt dat Ajax hem niet meer kan behouden na deze uitspraken. "Voor een trainer komt er dan een moment om de volgende stap te zetten. Moet je een trainer verleiden om te blijven? Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan", zegt hij. Ten Hag werd recentelijk hevig gelinkt aan Manchester United, waar Ralf Rangnick nu tot het einde van het seizoen is aangesteld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie