Nieuws

Cambuur-uit schudde PSV wakker: 'De verandering is voelbaar in kleedkamer'

Cambuur-uit schudde PSV wakker: 'De verandering is voelbaar in kleedkamer'

13-10-2022 12:57

Philipp Mwene is bij PSV inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde. De verwachting is dat de vleugelverdediger van de Eindhovenaren als rechtsback begint aan het duel met FC Zürich.

lijkt hij de strijd op de rechtsbackpositie te hebben gewonnen van Jordan Teze. "Ik begon dit seizoen goed, maar daarna speelde ik niet zo veel meer", zegt Mwene tegen Voetbal International. "Ik moest erkennen dat ik er bijna vijf maanden uit was geweest en dat het dan niet zo snel gaat als ik zo willen."

Met twee zeges op rij lijkt het lek te boven na de veegpartij bij SC Cambuur (3-0 nederlaag). Alles en iedereen bij PSV ging met elkaar om de tafel. "Niet alleen de trainers, maar ook wij als team. Ik heb na die gesprekken een verandering gevoeld in de kleedkamer. We blijven nu echt als groep samen, we vechten en rennen nu voor elkaar. Dit is echt een hele grote verandering. Dan kun je dus ook wedstrijden als tegen SC Heerenveen winnen."

Toch blijft de verdediging van PSV een aandachtspunt. In zestien officiële duels moesten de Eindhovenaren liefst 24 goals slikken. "Compact staan is absoluut de sleutel om tegendoelpunten te voorkomen", vervolgt Mwene. "Als we minder incasseren zoals in de laatste wedstrijden dan is dat een grote stap vooruit. We hebben namelijk altijd de kwaliteit veel te scoren. Als we meer clean sheets kunnen realiseren wordt het voor iedereen makkelijker", aldus de wingback.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!