Lazio behoudt aansluiting in kop Serie A dankzij overtuigende zege op Fiorentina

10-10-2022 22:39

Lazio heeft maandagavond op bezoek bij Fiorentina overtuigend gewonnen. De laatste wedstrijd van speelronde negen van de Serie A eindigde in 0-4. Daarmee behouden I Biancocelesti de aansluiting met de kop.

Want het is nogal dringen geblazen bij de bovenste plekken in Italië. Napoli is koploper, maar het gat met nummer zes AS Roma bedraagt slechts vier punten. Lazio nam vanavond plek drie in handen.

De Romeinen kwamen vroeg op voorsprong. In de elfde minuut was het Uruguyaan Matías Vecino die een corner van Mattia Zaccagni in de verre hoek kopte. Even later was Zaccagni zelf trefzeker, eveneens met het hoofd. Een voorzet van Sergej Milinkovic-Savic werd door de middenvelder verlengd en knap in de onderhoek geplaatst. Na 45 minuten stond het dus 0-2 in Florence.

In de tweede helft gebeurde er tot in de slotfase niet veel interessants. Luis Alberto maakte in de 85e minuut met een snoeihard schot de derde voor Lazio. Vijf minuten later deed ook Ciro Immobile nog een duit in het zakje voor 0-4. Donderdagavond treedt de formatie van trainer Maurizio Sarri in de Europa League aan tegen Sturm Graz. De Italianen zitten in dezelfde poule als Feyenoord, waarin alle ploegen op vier punten staan.