'AZ kan 2 miljoen tegemoet zien voor Ouwejan, Bayer en Gladbach willen toehappen'

'AZ kan 2 miljoen tegemoet zien voor Ouwejan, Bayer en Gladbach willen toehappen'

Thomas Ouwejan staat op de radar bij Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. De linksback maakt volgens BILD een uitstekende indruk bij Schalke 04 in de 2. Bundesliga en kan met zijn ploeg promoveren.

Ouwejan staat nog onder contract bij AZ, waardoor de Alkmaarders bij promotie van Schalke recht hebben op twee miljoen euro, weet BILD. Blijven Die Königsblauen op het tweede niveau spelen, kan de optie in het contract van Ouwejan alsnog gelicht worden. De vraag is alleen of Schalke daar de financiële middelen voor heeft.

De Duitse krant meldt dat de linkspoot dolgraag de stap naar de Bundesliga wil maken, bij voorkeur met Schalke. De ploeg uit Gelsenkirchen staat momenteel zesde in de 2. Bundesliga, waardoor het geen zekerheid is dat de club na één seizoen terugkeert op het hoogste niveau. In dat geval kan Ouwejan een transfer maken. Leverkusen en Gladbach houden de verrichtingen van de AZ'er naar verluidt in de gaten.

AZ verhuurt Ouwejan dit seizoen aan Schalke, terwijl hij vorig seizoen werd uitgeleend aan Udinese. In Duitsland is hij bezig aan een sterk seizoen, met twee doelpunten en zes assists in vijftien optredens. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie