Slot wijst naar Ajax-NEC na gecorrigeerd Nijhuis-oordeel: 'NEC-speler onthoofd...'

Slot wijst naar Ajax-NEC na gecorrigeerd Nijhuis-oordeel: 'NEC-speler onthoofd...'

Feyenoord-trainer Arne Slot rekende zich al rijk toen Luis Sinisterra na tien minuten het net vond tijdens Feyenoord-Heracles Almelo. De VAR draaide de beslissing van arbiter Bas Nijhuis echter terug, tot verbazing van Slot.

In eerste instantie leek er dus geen vuiltje aan de lucht. "Je weet dat Bas Nijhuis scheidsrechter is, dus dat is dan een hele prettige gedachte op zo'n moment", aldus Slot na afloop in gesprek met ESPN. "Ik zag de speler in kwestie (Heracles Almelo-back Giacomo Quagliata, red.) helemaal niet reageren, die stond gelijk op en voetbalde door. En daarna als de bal erin ligt, reageert hij ook niet. En volgens mij is de regel dat je als VAR pas moet ingrijpen als de scheidsrechter het volledig fout ziet."

Nadat Nijhuis de beelden had bekeken en meeging in het oordeel van de videoarbitrage, moest Slot terugdenken aan de wedstrijd tussen Ajax en NEC in de eerste speelronde. "Volgens mij moet je als VAR nog een klein beetje meedenken in het feit dat Nijhuis scheids is. Ik kan me nog een goal herinneren van Ajax tegen NEC, dat een speler van NEC (Souffian El Karouani, red.) onthoofd werd...", aldus Slot. Dergelijke meevallers heeft Feyenoord volgens Slot nog niet gehad. "Ik kan er ook reëel naar kijken als ik vind dat we geholpen zijn. Ik vind dat het dit seizoen totaal nog niet aan de orde is. Maar als ik daarover ga beginnen, vinden de mensen mij een zeikerd. Dus dat ga ik niet doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie