Benzema mist penalty, Real speelt gelijk: Barcelona nieuwe koploper in Spanje

02-10-2022 23:05 Laatste update: 03-10-2022 06:54

Real Madrid heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Primera División. In eigen huis kwam de regerend Europees kampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Osasuna.

Real bleef tot vandaag zes wedstrijden lang foutloos in de Spaanse competitie en stond bovenaan, maar zag Barcelona de koppositie overnemen. Herovering van de eerste plek lukte echter niet. Vlak voor rust kwamen de Madrilenen middels een tot schot omgetoverde voorzet van Vinícius op voorsprong. Die ging vroeg in de tweede helft echter weer in rook op, toen Kike García de bal achter keeper Andriy Lunin kopte, de vervanger van Thibaut Courtois.

Ook in de fase die volgde bleef Osasuna het Real zeer moeilijk maken. Middels een door de VAR gegeven strafschop, waaruit een rode kaart volgde voor David García, leek Real de uitgelezen kans te krijgen op de 2-1. Karim Benzema, die vandaag weer eens in de basis startte, schoot echter via de lat hard over.

Zo is niet Real Madrid, maar FC Barcelona na dit weekend de koploper in Spanje. Real komt woensdagavond weer in actie. Dan komt om 21.00 uur Shakhtar Donetsk op bezoek in de derde speelronde van de Champions League.