Reactie

Ten Cate ziet Rijkaard niet terugkeren als trainer: 'Bij Frank is nee nee'

Ten Cate ziet Rijkaard niet terugkeren als trainer: 'Bij Frank is nee nee'

30-09-2022 12:42

Topclubs of de KNVB hoeven de naam van Frank Rijkaard niet meer op het lijstje te zetten als er wordt gezocht naar een nieuwe trainer. Dat weet Henk ten Cate zeker, citeert VI

"Dat doet hij never nooit. Daar ken ik hem te goed voor. Dus al die mensen die steeds weer een balletje opgooien... Stop er maar mee. Bij Frank is nee nee", stelt ten Cate. 

De twee vormden bij Barcelona een duo. In 2006 werd de Champions League gepakt. "We waren een heel complementair koppel. Allebei met een totaal ander karakter. Ik had als trainer veel ervaring en kon hem op sommige gebieden uit de wind houden. Hij kon geweldig met de grote spelers omgaan. Hij won ze allemaal voor zich."

Na zijn periode bij Barcelona was hij nog actief bij Galatasaray en de nationale ploeg van Saoedi-Arabië. In 2013 verdween Rijkaard als trainer. Op dat besluit is hij nog altijd niet teruggekomen. "Vergis je niet. Als topvoetballer en trainer sta je zwaar onder druk. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Hij heeft daar vele jaren aan bloot gestaan", aldus Ten Cate.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!