FC Twente haalt oude bekende al na paar maanden terug: 'Kan gelijk leveren'

FC Twente haalt oude bekende al na paar maanden terug: 'Kan gelijk leveren'

FC Twente heeft een tijdelijke oplossing gevonden na het vertrek van algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth. Paul van der Kraan keert terug in de Grolsch Veste, meldt de nummer zeven van de Eredivisie dinsdag.

Brüggenwirth hield het al na een paar maanden voor gezien bij Twente, omdat er 'geen juiste match' was. Van der Kraan helpt de Tukkers nu uit de brand. Hij blijft uiterlijk tot de zomer van 2022 aan, waarmee hij de club de tijd geeft om een nieuwe algemeen directeur te vinden.

Van der Kraan (68) nam enkele maanden geleden nog afscheid van Twente. Dennis Schipper, voorzitter van de raad van commissarissen, noemt het een logische zet om de ervaren bestuurder terug te halen. "Paul heeft zich bewezen, heeft geen inwerkperiode nodig en kan gelijk leveren", laat hij weten aan TC/Tubantia.

De tijdelijke aanstelling van Van der Kraan zou de weg vrij kunnen maken voor Nico-Jan Hoogma, die vorige week in verband werd gebracht met de vacature. De oud-verdediger, die tussen 1992 en 1998 voor Twente uitkwam, stopt aan het einde van het seizoen als directeur topvoetbal van de KNVB. "Met de mensen van FC Twente zou ik zeker een kop koffie gaan drinken, dat hoeft geen geheim te zijn", liet hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie