Nieuws

Voetbaltempel San Siro gaat tegen de vlakte: 'Renovatie is geen mogelijkheid'

Voetbaltempel San Siro gaat tegen de vlakte: 'Renovatie is geen mogelijkheid'

27-09-2022 17:58

AC Milan en Internazionale hebben besloten om een nieuw stadion te gaan bouwen. Dit betekent dat het San Siro tegen de vlakte gaat, renovatie van het iconische stadion is namelijk niet mogelijk.

Dat zegt Milan-voorzitter Paolo Scaroni tijdens de personferentie van dinsdag. AC Milan en Internazionale willen zich weer gaan meten met de Europese top en daar hoort ook een nieuw stadion bij. De Italiaanse grootmachten zijn er nog niet over uit waar La Cattedrale, de naam van het nieuwe onderkomen, gebouwd moet gaan worden.

Het is wel duidelijk dat San Siro gesloopt gaat worden in 2027. Inter-voorzitter Alessandro Antonello bevestigde dit nieuws op de persconferentie. Milaan geeft namelijk een groene stad de voorkeur boven een stad met veel cement. 'Maar er zijn veel ideeën hoe we de herinnering levend kunnen houden. Het San Siro is onderdeel van ons DNA', aldus de Inter-directeur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!