Breaking news

Officieel: Cocu keert terug in de Eredivisie als nieuwe hoofdtrainer van Vitesse

Officieel: Cocu keert terug in de Eredivisie als nieuwe hoofdtrainer van Vitesse

26-09-2022 20:30 Laatste update: 21:10

Phillip Cocu is officieel de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De voormalig trainer van PSV volgt daarmee Thomas Letsch op die naar Vfl Bochum vertrok.

De voormalig speler van Vitesse is trots om weer terug te zijn op het oude nest. "Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", aldus Cocu. "Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan."

De voormalig Oranje-international heeft een contract getekend tot medio 2024. Technisch directeur Benjamin Schmedes is dolgelukkig met de komst van Cocu. "De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past. Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar. Bovenal is hij de juiste persoon om onze speelstijl verder te ontwikkelen", aldus Schmedes op de clubsite. 

Cocu speelde zelf tussen 1990 en 1995 voor Vitesse. In zijn periode voor de Arnhemmers behaalde de club veel succes. Zo werd onder andere de derde ronde van de UEFA Cup bereikt waarin Vitesse een tweeluik speelde tegen Real Madrid. Door zijn sterke spel in het geel-zwart verdiende de middenvelder een transfer naar PSV. Uiteindelijk speelde de geboren Eindhovenaar meer dan honderd wedstrijden voor het Nederlands elftal en kwam hij meermaals als aanvoerder uit voor FC Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!