Nieuws

Gullit blikt terug op PSV-tijd: 'De rust tussen de bossen daar blijft bijzonder'

Gullit blikt terug op PSV-tijd: 'De rust tussen de bossen daar blijft bijzonder'

24 september - 09:25 Laatste update: 09:29
1

Ruud Gullit blikt met veel plezier terug op zijn tijd bij PSV. De oud-voetballer was onlangs aanwezig om zijn voeten in het gips te zetten voor de Walk of Fame van de Eindhovense club en kwam veel oude bekenden tegen. 

Gullit werkte als speler in de jaren tachtig samen met Harrie van Kemenade, destijds de uitbater van het trainingscomplex van de club. "Als ik in het Philips Stadion ben, moet ik altijd weer lachen om hem", stelt Gullit tijdens het Walk of Fame-evenement, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Man, wat heb ik gelachen met die man. Die gaf je gewoon een klap hoor als je niet luisterde, haha", lacht Gullit. 

Volgens de oud-speler is PSV nog altijd een goede omgeving voor jonge spelers. "Het was voor mij de ideale omgeving om als speler te rijpen en ik denk dat dat voor de meeste jonge voetballers nu nog zo is. Bij PSV is er altijd een soort rust. Ja, afgelopen week dan even niet, maar je begrijpt wat ik bedoel."

De voetballegende trainde twee jaar lang op De Herdgang, maar kwam in de afgelopen 35 jaar maar weinig langs. "Ik ben nog één keer op De Herdgang geweest toen mijn zoon Maxim met Jong AZ op bezoek was bij Jong PSV. De hele opleiding is nu gemoderniseerd, maar de basis is hetzelfde. De rust daar tussen de bossen blijft iets bijzonders. Ik denk dat De Herdgang een van de redenen is waarom PSV in de historie een succesvolle club is geweest", besluit Gullit. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie