Nieuws

Nederlandse pers: 'Oranje outsider voor WK-titel, Polen tot wanhoop gedreven'

Nederlandse pers: 'Oranje outsider voor WK-titel, Polen tot wanhoop gedreven'

23-09-2022 08:12 Laatste update: 08:16
0

De Nederlandse pers is lovend over de prestatie van Oranje op bezoek bij Polen. Dankzij de 0-2 overwinning lijkt Oranje een plekje bij de Final Four van de Nations League te hebben bemachtigd. Bondscoach Louis van Gaal en zijn mannen zouden als gevaarlijke outsider voor de wereldtitel gelden.

De Telegraaf zag Nederland 45 minuten domineren tegen Polen en stelt dat de ploeg van Van Gaal plaatsing voor de Final Four van de Nations League amper meer kan ontgaan. Ondanks de verrassende basisplaats van Remko Pasveer verwacht het dagblad dat Jasper Cillessen in Qatar gewoon de nummer 1 van Oranje is. 'Al deed Pasveer – achter de destijds 271 dagen oudere Sander Boschker de oudste debutant in het Nederlands elftal ooit – in Polen eigenlijk alles goed. Hij lijkt zijn koffer voor het WK in Qatar te kunnen pakken.'

De keuze voor Cody Gakpo in als nummer tien pakte eveneens goed uit. 'Het moet voor Van Gaal een heerlijke constatering zijn dat tegen de mindere goden, waartoe Oranje de Polen degradeerde, de nóg offensievere Gakpo de plek in kan nemen van Steven Berghuis.' De defensie stond als een huis. 'De Nederlandse verdedigers dreven de Poolse aanvallers ook tot wanhoop', aldus de ochtendkrant.

In navolging van De Telegraaf wordt de overtuigende zege ook onderschreven door het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant staat echter vooral stil bij de geblesseerd uitgevallen Teun Koopmeiners en Memphis Depay. 'Hun blessures legde een deken over een verder prima overwinning op Polen: 0-2', stelt het AD. 'Ook het spel bood reden tot een goed humeur, maar vrolijkmakend was de wedstrijd niet in alle opzichten', wordt er gedoeld op de met een hoofdblessure uitgevallen Koopmeiners en Memphis met een spierkwetsuur.

De krant zag een openingsgoal van 'een zeldzame schoonheid'. 'In een ragfijn, kunstig patroon van liefst 21 aaneengesloten passes speelde Nederland zich helemaal naar het Poolse doel, van links helemaal naar rechts, met het slotstuk-in-versnelling als absolute hoogtepunt.' Het AD denkt dat Oranje de Final Four amper meer kan ontgaan. 'De wedstrijd zelf bood bij vlagen wél wat plezier, ook met het oog op het naderende WK in Qatar.'

'De contouren worden duidelijk zichtbaar', schrijft de NRC. 'Het Oranje van Louis van Gaal straalt twee maanden voor het WK bravoure en zelfvertrouwen uit. Met een overtuigende overwinning uit tegen Polen (2-0) werkte het Nederlands elftal niet alleen een goede generale repetitie af voor het eindtoernooi in november, maar staat het eveneens op de drempel van de finale van de Nations League.' De krant besteedt tot slot aandacht aan het feit dat Van Gaal sinds zijn terugkeer bij Oranje nog ongeslagen is en denkt dat Nederland als outsider voor de wereldtitel kan worden bestempeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll