Nieuws

NOS-analisten missen één naam in Oranje: 'Dit is allemaal een beetje hetzelfde'

NOS-analisten missen één naam in Oranje: 'Dit is allemaal een beetje hetzelfde'

22 september - 20:40
0

Als het aan Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk had gelegen, was Davy Klaassen in de basis gestart bij Oranje. Louis van Gaal koos echter voor Cody Gakpo als hangende spits in het Nations League-duel met Polen.

De laatste interlands van het Nederlands elftal was Klaassen een van de grote uitblinkers. "Maar hij speelt niet of nauwelijks, dus de bondscoach kiest voor jongens die wat vaker in actie komen", aldus Van Hooijdonk in de studio van de NOS.

Klaassen geniet ook de voorkeur van Van der Vaart. "Gakpo, Steven Bergwijn en Memphis Depay, dat is allemaal een beetje hetzelfde. Ze komen allemaal in de bal. Klaassen gaat veel meer diep." De oud-middenvelder is benieuwd hoe de keuze van de bondscoach uitpakt. "Ze mogen met z'n drieën doen wat ze willen, zal Van Gaal denken."

Van der Vaart denkt dat de basisopstelling tegen Polen niet veel zal verschillen van de eerste elf op het WK. "Als je alle namen ziet, denk ik dat wel. Als Gakpo slecht speelt, kan het ook Klaassen of Steven Berghuis worden. Maar voor tachtig procent zit het allemaal in zijn hoofd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie