Nieuws

'Niet des Van Gaals een 38-jarige doelman te selecteren, maar hij verdient het'

'Niet des Van Gaals een 38-jarige doelman te selecteren, maar hij verdient het'

22 september - 20:15
0

Louis van Gaal heeft voor een verrassende basiself gezorgd tegen Polen en wil Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en Remko Pasveer graag zien spelen. De bondscoach is bijzonder nieuwsgierig naar Pasveer en geeft toe dat de doelman vorig jaar al in the picture was voor het Nederlands elftal.

De keeperspositie en het middenveld vallen het meest op bij de basiself van Van Gaal. "Dat is omdat ik spelers wil zien op die positie", stelt Van Gaal in gesprek met de NPO. "Je gaat steeds naar je vaste elftal toe en je ziet aan de basisspelers nu wie al bijna vast zijn, maar ze moeten blijven leveren. Over het algemeen hebben ze geleverd. Op de posities die ik gewisseld heb, wil ik anderen zien, dat kan alleen in deze twee wedstrijden."

De bondscoach wil niet bevestigen dat deze opstelling iets verklapt voor het WK in november. "Dat ligt aan de kwaliteit van de tegenstander en wie ik dan in het Nederlands elftal wil opstellen, gezien de kwaliteit van de spelers. Bijvoorbeeld met Cody Gakpo is er minder balans dan met Davy Klaassen. Nu is het niet zo interessant. Nu is het wat ik wil zien. Ik wil Cody Gakpo zien. Je kan er haast van uitgaan dat Klaassen tegen België speelt, omdat ik denk dat we dan meer balans kunnen gebruiken", bekend Van Gaal. 

Van Gaal is bijzonder benieuwd naar Pasveer, die het goed doet bij Ajax. "Ik ben heel nieuwsgierig. Het is niet des Van Gaals een 38-jarige speler te selecteren, maar hij verdient het wel. Wilde dat vorig jaar al doen maar hij brak iets in zijn hand. Hij heeft bij Ajax laten zien wat hij kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie