Ajax walgt van kunstgras Sparta: Ik hoop dat de KNVB het gaat verbieden

Ajax walgt van kunstgras Sparta: "Ik hoop dat de KNVB het gaat verbieden"

Dusan Tadic en Erik ten Hag walgen van het kunstgras dat nog in de Eredivisie ligt. De uitwedstrijd tegen Sparta (0-1 winst) maakte dat eens te meer duidelijk voor de aanvoerder en trainer van Ajax.

"Het is niet leuk om op kunstgras te spelen. Als we in Nederland een serieuze competitie willen, moeten alle clubs op een normaal veld spelen. Kunstgras moet eruit", zei Tadic tegenover ESPN.

Later op de persconferentie ging de Serviër nog een stapje verder. "Er worden te veel technische fouten gemaakt, die je normaal niet maakt. Het kunstgras is hard en soms droog. Ik hoop dat de KNVB het gaat verbieden", zei Tadic. "Iedere speler is 50 procent minder op kunstgras."

🌱 Dušan Tadić is blij met de positie van Nederland op de coëfficiëntenranglijst, maar:


"Als we een serieuze competitie willen, moet al het kunstgras eruit."#spaaja pic.twitter.com/FeGJ4NSbG6

— ESPN NL (@ESPNnl) November 28, 2021

Ook Ten Hag is niet te spreken over kunstgras. "Het hoort gewoon niet in deze competitie. Voor de uitstraling van de Eredivisie is het megaslecht. Het moet zo snel mogelijk in de ban worden gedaan. We zijn aan het strijden met Portugal om de zesde plaats in Europa, dan moet je niet op kunstgras willen spelen. Dat moet afgelopen zijn", zegt de oefenmeester. 

Heracles Almelo, SC Cambuur en Sparta zijn momenteel de enige drie clubs in de Eredivisie die een kunstgrasveld hebben. Sparta heeft wel de intentie om de plastic sprieten in Het Kasteel zo snel mogelijk te vervangen door echt gras.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie