Nieuws

Vedette Senegal geschorst voor treffen met Oranje: dopingstraf van de FIFA

Vedette Senegal geschorst voor treffen met Oranje: dopingstraf van de FIFA

19-09-2022 18:09

Oranje-tegenstander Senegal moet sterspeler Keite Baldé missen op het WK door een dopingstraf. Dit meldt Spartak Moskou, de club waar de aanvaller speelt.

Keita is tot 5 december geschorst door de FIFA, omdat er bij een dopingcontrole in Italië als speler van Cagliari iets opdeed. 'Tijdens de controle is geen verboden middel aangetroffen. Echter, in overeenstemming met de disciplinaire code wordt elke dopinggerelateerde sanctie die wordt opgelegd door een andere nationale of internationale sportbond of nationale antidopingorganisatie, automatisch door de FIFA aanvaard en moet deze worden erkend door alle partijen', aldus Spartak.

De straf gaat direct in werking, wat betekent dat Keita tot 5 december niet meer in actie mag komen voor club en land. Daardoor kan de Senegalees niet voor zijn land in actie komen op het WK in Qatar, dat op 20 november van start gaat. Dat betekent goed nieuws voor het Nederlands Elftal. De aanvaller is namelijk een van de sterspelers bij de Senegalezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!