Nieuws

Kerkhofjes lyrisch over PSV'er: 'Geeft hem à la Van der Kuijlen op je stropdas'

Kerkhofjes lyrisch over PSV'er: 'Geeft hem à la Van der Kuijlen op je stropdas'

19-09-2022 15:50

Willy en René van der Kerkhof zijn lyrisch over Jarrad Branthwaite. De verdediger stond zondag voor het eerst in de basis bij PSV en liet volgens de oud-voetballers meteen een onuitwisbare indruk achter. Over de rest van de verdediging zijn de Kerkhofjes minder te spreken. 

De twee broers zijn zeer te spreken over de PSV-aanwinst in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant en trekken de vergelijking met een PSV-icoon. "Die jongen geeft à la Van der Kuijlen een bal over zestig meter op je stropdas", wordt gesteld. De broers zijn over de rest van de verdediging van PSV minder enthousiast. "Zo'n fout van Max, Benitez die een bal zo naar een tegenstander schiet en dan Obispo...", klinkt in de podcast.

"Gelukkig ging Feyenoord ook mee in het fouten maken", stelt René. "Dat is toch ook de charme?", reageert Willy. Voor PSV was het een goed weekend, aangezien concurrent Ajax ook nog eens verloor op bezoek bij AZ. ""Dan zie je dat Ajax niet zo ongenaakbaar is als we misschien wel dachten", stelt Willy. Dat acht Ajacieden zijn opgenomen voor de Oranje-selectie in de Nations League, begrijpen de broers niet. "Zo'n Rensch, die heeft misschien één keer een goeie wedstrijd gespeeld en de rest minder, zo niet dramatisch. Tegen Liverpool zakte hij helemaal door zijn hoeven, maar hij zit er wel bij", besluiten de broers verbaasd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!